A kutyaiskola területe teljesen zárt, a terület ketté van osztva a kezdő és haladó kutyák külön való képzésére, illetve a kutyák részére elzárt területű wc van biztosítva. Az autóval érkezőknek az iskola területén kívül, külső parkoló van fenntartva.  Iskolánk családbarát, hiszen a kutyasport szabadidős tevékenység, így a gyermekek részére játszótér áll rendelkezésre. Ezzel egyedülálló módon elmondhatjuk, hogy a kutyaiskola minden tekintetben megfelel annak, hogy mind a kutya mind a gazda és családja kellemes környezetben hasznosan töltse el idejét.

Ezen túlmenően területünk rendelkezésre áll különböző kutyás rendezvények, tenyészszemle, fajtatalálkozó, versenyek lebonyolítására.   

Képzési módszereink a fokozatosság elvére épülnek, a magasabb szintű feladatok elvégzéséhez pedig először az alapokat kell jól elsajátítaniuk a kutyusoknak és gazdiknak egyaránt. (Fajtaválasztás előtt ajánljuk a leendő gazdik figyelmébe a kiszemelt kutyával kapcsolatban, az információgyűjtést, hogy tudják melyek a fajtára jellemző tipikus jegyek/tulajdonságok, fel tudjanak készülni a jövőben várható problémákra/szituációkra.)  A munkát már 5 hónapos kortól érdemes elkezdeni, (az utolsó veszettség elleni oltás beadását követően). A kiképzések megkezdése előtt minden kutyát egyedileg mérünk fel, a foglalkozások során pedig személyiségükhöz és képességeikhez leginkább illeszkedő tanácsokkal látjuk el Önöket. A különböző viselkedési zavarokat is tudjuk orvosolni, miután láttuk a kutya reakcióit, kezdve az agresszióval egészen a szocializációs problémákig. A kölyökkutyák ösztöneinek és fogásának fejlesztését már a közös munka elején elkezdjük, hogy később ne okozzon problémát az alapok hiánya.

Kutyaiskolánkban minden fajta eb szívesen látott, fajtatisztától a keverékig, legkisebbektől a legnagyobbakig. Az engedelmességi, ügyességi, és őrző-védő feladatok mellett, nyomkövetésre, munkavizsgára, tenyészszemlére,  tenyészalkalmassági vizsgára és kiállításra is felkészítjük az ebeket.

Eredményeim közé sorolható, hogy több országos munkakutya-versenyen és tenyészszemlén is bizonyítottam már Önmagam és mások előtt is, segédként és oktatóként, az általunk felkészített sikeresen szerepelt kutyáinkkal együtt.

Minden tanulni vágyó ebet és gazdit sok szeretettel vár az „iskola motorja” :

Somogyvári Csaba

Tel.: +36-70-452-27-13

 

okleveles kutyakiképző, segéd

Joomla templates by a4joomla